INDUL A SPÁRGA SZEZON A BIO PIPACS TANYÁN!!
2015.04.17 23:16
A spárga a tavaszi szezon királya. A 17. század, XIV. Lajos király uralkodása óta ez a "királyok zöldsége, a zöldségek királya"
Miért jó, ha spárgát eszünk? Szellemi tréning az ízlelőbimbóknak
Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, béta karotint, niacint, folsavat és C, B1, B2, B6 vitamint. Nyomelemekben is gazdag. Fogyasztása hatással van számos belső elválasztású mirigyre, így az agyalapi mirigyre, a mellékvesékre a pajzs- és a tobozmirigyre. Jótékony hatással van továbbá a szívműködésre, a májra, a hasnyálmirigyre, a lépre, a tüdőre és a bőrre.
- sok élettanilag fontos anyagot szolgáltat csaknem nulla kalóriatartalommal: 100 grammonként 17 kilókalóriájával a legkalóriaszegényebb zöldségek közé tartozik, rostjai könnyen emészthetők
- folsavtartalmával a spárga abszolút rekordot tart.
- sok króm található benne – a króm a szénhidrát anyagcserében játszik szerepet.
- sok benne a kálium
- a vese őre – erőteljes vizelethajtó és serkenti a veseműködést
- ideális fogyókúrás étel
- elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját